worldwide shipping
Oorsmeer verwijderen met microscutie en curettage onder direct zicht van de hoofdgedragen Vorotek O Scope. De binoculaire hoofdgedragen microscoop. Microscutie is een veilige en droge manier om oorsmeer te verwijderen

Microsuctie onder direct zicht om oorsmeer te verwijderen

Wat is microsuctie?

Microsuctie is heeft de voorkeur van KNO artsen als methode voor het verwijderen van oorsmeer. Het is dan ook de kern van de training die we aan de audicien en huisarts en huisartsassistent aanbieden. 

Microsuctie is het proces waarbij je een kleine zuigbuis gebruikt om overtollig oorsmeer in voorzichtig uit de gehoorgang te verwijderen. Dit zuigapparaat werkt als een stofzuiger en helpt bij het losmaken en verwijderen van oorsmeer blokkades.  

Nog steeds is het gebruik van een oorspuit of irrigatie met water de gebruikelijke manier van de huisarts om van oorsmeer af te komen. Deze methode kost echter relatief veel tijd, is rommelig en veroorzaakt mogelijk meer complicaties. 

Microsuctie is een snellere en veel veiligere methode die algemeen door KNO artsen wordt gebruikt. 

Oorsmeer verwijderen met microsuctie vs irrigatie

Met microsuctie oorsmeer verwijderen wordt algemeen beschouwd als de meest effectieve en veiligste manier om verdicht oorsmeer or cerumen te verwijderen.  

Dit zijn wat van de voordelen van microsuctie vs irrigatie:  

Oorsmeer verwijderen met microsuctie vs irrigatie

Wat zijn de mogelijke complicaties van microsuctie?

Microsuctie biedt gerichte verwijdering van oorsmeer onder direct zicht, wat betekent dat de procedure comfortabel is en het risico op schade minimaal is.  

Zoals bij elke procedure zijn er echter enkele zeer ongebruikelijke risico’s.  

Deze risico’s omvatten: 

Met microsuctie zijn deze risico’s zeer klein als ze worden toegepast door een getrainde en gecertificeerde professional en als de patiënt kalm blijft en stil blijft zitten.  

Schade aan de gehoorgang of het trommelvlies gebeurt meestal als en wanneer de patiënt onverwacht beweegt of schokt. 

De microsuctie techniek die door de getrainde professional wordt uitgevoerd, maakt gebruik van direct binoculair zicht door een hoofdgedragen microscoop zoals de Vorotek O Scope. 

Hierdoor kan de audicien of huisarts precies zien wat hij doet, waardoor het risico op accidenteel trauma aan het kanaal of het trommelvlies wordt verminderd. 

Kan microsuctie alle soorten oorsmeer verwijderen?

Microsuctie kan de meeste, zo niet alle soorten oorsmeer of cerumen verwijderen, zelfs harde oorsmeer of cerumen. 

In sommige zeldzame gevallen is microsuctie mogelijk niet geschikt en moet u in deze gevallen uw klant op de juiste manier adviseren over welke opties beschikbaar zijn. 

Onze training neemt je door alle mogelijke scenario’s en helpt je te beslissen in welke gevallen je zelf kunt handelen en wanneer je moet  doorverwijzen. 

Is microsuctie veilig voor kinderen?

Microsuctie duurt slechts een paar minuten om uit te voeren, wat betekent dat het zeer geschikt is voor jonge kinderen die niet graag langere tijd stilzitten.  

Hoewel de procedure snel en pijnloos is, kan de zuigbuis redelijk luidruchtig zijn, maar dit zou geen probleem moeten zijn als je een rustige, ontspannen omgeving creëert. 

Met kinderen geeft de Vorotek O Scope hoofdgedragen microscoop het voordeel dat je mee kunt bewegen met jouw jonge klant en je je directe zicht op wat je doet altijd behoudt. 

Wat zijn de kenmerken van een goede microscutie unit?

Onze microsuctie units zijn speciaal geselecteerd voor het doeltreffend, gemakkelijk, snel en veilig verwijderen van oorsmeer. 

De belangrijkste criteria waarop wij onze units hebben geselecteerd: 

Veelgestelde vragen over het verwijderen van oorsmeer door microsuctie

Kan ik met microsuctie oorsmeer verwijderen als mijn klant verkouden is of keelpijn heeft?

Ja, maar het kan ongemakkelijker zijn, dus we raden het niet aan om het te doen als jouw klant niet lekker is. 

Er is geen limiet. Als uw klant veel oorsmeer produceert, moet je oorsmeer om de vier tot zes maanden verwijderen. 

Ja, met geperforeerd trommelvlies is microsuctie eigenlijk de aanbevolen methode om oorsmeer te verwijderen. 

Ja, het is veilig na de meeste soorten oorchirurgie, inclusief buisjes. 

Dit is afhankelijk van het land, controleer dit ter plaatse. 

Vragen?

Stel ze ons gerust!